I'm a baglady, yes I am!

Skulle flytta min väska nyss och förundrades över att den är så tung. Hur har det gått till? Vad har jag egentligen i den? Så, jag kollade igenom och det här är vad jag fann...

Kalender, anteckningsbok, pennor, mobiltelefoner (jobb och privat), Ipod, Ulf Lundells Jack, Bok - Att anställa, passerkort, biljetter till Hultsfred, SL-kort, plånka, nycklar, tom matlåda, kaffemugg, paraply, våtservetter, pappersnäsdukar, handkräm Essie smoothies coconut & pineapple, Essie glasfil, Labello, Eyeko Fat Balm, tuggummi, hårsnoddar och spännen, putsduk, alvedon, tavegyl...

Väskan är en stor i svart skinn från Indiska.


I'm a traveller...

image48
Dagens - jeans lee, skjorta lindex, sneakers adidas.

Parkas och svart skinnväska ej med på bild.


Är så sjukt trött idag! Hela torsdagen gick åt till att resa.

Upp fem för att ta X2000 till Göteborg. Väl framme blev det Cappucino och kanelbulle på kondis, därefter båt ut i Göteborgs skärgård med ett kort stopp på Kalvsön och en "matig bohusländsk fisksoppa" ombord Sen båt tillbaks in till ett mycket regnigt Göteborg. På stationen käkade jag hamburgertallrik och drack rödvin. Kröp på X2000 till Sthlm och sov med House of Love i öronen...

Hemma i lyan halv tio, bums i säng!

Imorse åkte jag till jobbet utan jobbkorten och fick vända hem igen en station innan kontoret.... Ikväll jobbar Shogeazern och Lillaskutt är hos mormor så jag funderar på att gå på bio och se "La vie en rose" och sen åka till Shoegazern på jobbet alt. åka hem och dricka vin och somna tidigt... Får se hur det blir och vad jag orkar med!


Ute och cyklar...

Jag har varit extremt dålig på att blogga på sista tiden, jag har bara inte orkat. Det har varit fullt upp både hemma och på jobbet och när det väl har lugnat ner sig så har jag däckat i soffan!


I söndags lärde Lillaskutt sig att cykla! Shit vilka stolta päron som sprang efter en galen fyraåring i Tanto. Hon lyckade krocka med två barnvagnar och väcka en bebis! Annars så var hon så duktig! I måndags skulle hon cykla till dagis... Halvvägs dit lägger hon cykeln helt lugnt på trottoaren och säger "släng cykeln mamma, jag kan inte mer". Lika bra tålamod som sin mor! haha


Igår var det fyraårskontroll på barnavårdscentralen. Och det gick jättebra ända tills sköterskan bad fyraåringen att rita gubbar... "Jag känner inte för det just nu, jag kan rita lite ringar istället" Suck! Förra året på treårskontrollen bad sköterskan henne rita just ringar och då var svaret "Jag har ingen lust!". Tog det ett år att få lust till att rita ringar eller?! Argh, man kan ju bli galen för mindre!!! Eftersom hon ändå var duktig så vi åkte till Ringen efteråt och köpte de hett efterlängtade trosorna med Disneyprinsessor på. Dom har hon tjatat om i en vecka nu så det var ett lyckat köp. Och jag fick vara med och vara hennes "klädsmakråd (även om man inte äter kläder)".


image47

Lillaskutts första cykeltur, Drakparken.


Senast shoppat!

image46

Stor t-shirt/klänning och blommig tunika med fickor från Indiska.

Hemmamys outfit!

image45

Leggings, linne och kofta allt från Gina Tricot.

Har slappat i soffan hela dagen med familjen. Kollade reprisen på Eurovisionsfestivalen, eller vad den nu heter, vi tyckte att Sverige, Georgien, Ungern och Frankrike var bäst. Och så vann K D Lang kopian som vi tyckte var helt ointressant... Ja, det är väl därför vi så sällan lyssnar på schlager!
Sen kollade vi på "Tell me do you miss me", en dokumentär om Luna's sista turné. Den var bra men jag kunde inte låta bli att få en liten tår i ögat.

Nu fick jag en liten lugn stund framför datorn när lillaskutt ritar och shoegazern är ute och cyklar. Försöker hinna upp de inlägg jag inte hunnit med i helgen...

Golightly på X2000

I torsdags när jag hade tråkigt på tåget lyckades jag läsa hela "Frukost på Tiffany's" samt tre kortnoveller av Capote. Inte pjåkigt alls! Såg filmen om honom för några veckor sen, dokumentären förra helgen och Frida skrev om "Frukost på Tiffany's" nyligen. Han är visst lite extra hypad just nu. Hursomhelst så ska jag köpa resterande böcker han skrivit. Måste ju ladda upp med semesterlektyr så jag inte får panik mitt i allt solande i sommar när böckerna är utlästa!
Med risk för att låta allt för pretto så måste jag erkänna att jag har tröttnat på lätta kärleksromaner och dessa evinnerliga kriminalfall. Gillar att få känna mig svår och kulturell med nån skum bok på t-banan. As if?! Biografier är bra också, det är som att läsa skvallertidningar deluxe...
image44

Jag borde alltså vara 36,6 år...

trots att mitt favoritresmål är Hultsfredsfestivalen.... Tips för att sänka min ålder var just att åka till Hultsfred.... hrm...
Jag har gjort testet som det bloggas om och borde alltså vara 8 år äldre än vad jag är...


Jag vill gå på spelningar

Förr gick mina kompisar och jag på massor av spelningar tillsammans, och hade stenkoll på alla nya band, nu är det visst bara jag som fortfarande vill. Trodde att det var jag som fick barn som skulle tackla av först... skitstörande att läsa om en massa bra band som spelar överallt som jag vill se...

Shoegazern sticker iväg ibland med sina vänner eller så repar han eller har spelningar med bandet. Vi försöker komma iväg ihop också, men, det är ju svårt när man alltid måste fixa barnvakt först.

Shit, måste skaffa nya musicloverpals eller bara lära mig att dra iväg själv!!! Eller är det nån som ställer upp som jourhavande kollapåband kompis? Hahaha

image42

Jag hann i alla fall hem till CSI...

image40
Bild: Göteborg C i regn 070510

Gårdagen: Hornstull - Sthlm C, Sthlm C - Göteborg C, Göteborg C - kontoret, kontoret - Göteborg C, Göteborg C - Sthlm C. Promenaden från station till kontor hade kunnat vara trevlig om det inte hade spöregnat! Stackars, stackars mig!


Gårdagens sämsta:
åksjuk på X2000(brukar inte blir det), äcklig macka till kvällsmat.


Gårdagens bästa:
rött vin och CSI i soffan tillsammans med Shoegazern.


Shoegazern får mig att skratta!

Är du nöjd nu.... ;o)


En dagens på dagis...

Fotade mig själv i hissen på väg från dagis i morse...
Baggy brallor Peak, linnen H&M och Josefssons, svart kofta åhléns, jeansjacka gammal Vero Moda, väska indiska, sjal mammas gamla, skor som ej syns på bild adidas. Ser ut som en stoppad korv, koftan var visst lite tjock att ha under jackan...
image39


Min Ipod och hemmafix

Jag har för tillfället 2348 spår, 6,2 dagar musik inlagt och fyller hela tiden på med mer... Problemet är att det tar sån tid att rulla ner i listan om jag tex vill lyssna på Sonic Youth...  Helt hopplöst, så det slutar ofta med att jag på morgonen inte orkar längre än till Babyshambles eller möjligen till Clash.

Har lagt in sex nya skivor inför imorgon. Ska till Göteborg över dagen och jobba. Urk, tåget går 06:15... Sa nyss gonatt och vi ses på fredag till Lillaskutt, hinner inte träffa henne på hela dagen imorgon!

Shoegazern är iväg och jobbar ikväll så jag får ensamkväll, rätt skönt, ska försöka komm i säng i tid ikväll. Igår var jag produktiv. Målade kakelfogarna i köket vita och satte upp svarta rutor på kaklet i badrummet. Skönt att få saker man tänkt göra länge gjorda!
image38

Prima ballerina!

image37

Idag har jag äntligen använt mitt presentkort på Nilson. Har letat efter dom här prima ballerinorna i svart lack med guldfoder i storlek 39 ett tag nu... Bestämde mig för att ta en Nilson runda på lunchen idag för att leta en sista gång. Dessa butiker besökte jag: Biblioteksgatan, Sergelgången, Plattan och Sergelgatan. När jag gick in i den sista butiken tänkte jag att det skulle väl vara typiskt om det var här jag hittade dom. Och där stod ett alldeles ensamt par och bara väntade!
Sköna är dom också!

My baby and me...

image35image36

Kofta OddMolly, shorts MQ, linne och strumpisar H&M.
Ej på bild: skor Stan Smith, brun skinnjacka, svart skinnväska, ljusblå sjal.


Lillaskutt ville också lägga upp en dagens outfit...
Jacka och velourbrallor - indiemammans gamla, tröja - lindex, sjal med hjärtan -åhléns, sneakers - nike

Hon kom nyss ut från sitt rum, iförd natlinne och flipflops, tittade på mig och sa: Jag satte på mig på fötterna så att jag slipper förkyla mig! Hjärtegullet!

Det är mååååndag morgon...

...och jag har möten fram till lunch!

Första kaffelatten av många idag är avklarad.

image33

Grattis vår prinsessa på 4 årsdagen!!!

Helt otroligt att hon blivit en så stor tjej! Det här fick hon av sin mamma och pappa i morse: rosa Ukulele med rosa väska, rosa Adidas Gazelle (kommentar: Åh, ett par popskor!!!), rosa tunika med vita döskallar, rosa väckarklocka med en gris på som nöffar när den ringer, rosa mikrofon med stativ, Kissdocka (alltså bandet Kiss, ett av hennes favvoband), vita strumpbyxor, korta strumpor, svarta leggings, göra egen isglass grejer. Alltså temat är ju rosa i år!

Till frukost åt vi jordgubbar, vaniljyoghurt, Cool Cow ost och drack mjölk, vi vuxna fick kaffe i mjölken.

På dagis ska hon få bjuda på glass och choklad rån. Det var visst ett barn till som fyller år idag så det blir dubbelkalas!

Efter dagis ska vi till Gröna Lund, men än så länge är det en hemlis, vi har sagt att vi ska göra något kul men att hon inte får veta det förrän i kväll. Spännande tyckte hjärtegullet och gissade på att vi skulle äta pizza och gå och leka i en lekpark! Deluxe, sa Indiemamman då.
image32image32image32image32


Uppdatering och bilder kommer...


15 frågor

Hittade listan på nån blogg, minns inte vilken...

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

... som skall beaktas om det inte finns särskilda skäl för...


2, Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?


Min skrivare, jag är den enda på kontoret som har en egen!


3, Vad var det senaste du såg på TV?


Ett inspelat avsnitt av Ugly Betty


4, Utan att se efter, gissa vad klockan är:


10:45 kanske (10:31 står uret på nu)


5, När var du senast utomhus och vad gjorde du då?


För några timmar sen, på väg till jobbet


6, Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?


Något intressant beställningformulär på datorn, VPN behörighet för att vara mer exakt.


7, Vad har du på dig?


Mörkblå stuprör, svart tröja, svart tunika med spets och fickor.


8, När skrattade du senast?


I morse


9, Har du sett något konstigt på sistone?


Säkert!


10, Vad tycker du om den här utmaningen?


Tidsfördriv


11, Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?


En studio/replokal till Shoegazern och en studio till mig själv med symaskiner, tillklippningsbord, snickarbänkar och en massa andra skojiga grejor.


12, Berätta något om dig själv som folk inte känner till


Lyssnar på ska jättehögt och dansar omkring i lägenhetn när jag är ensam hemma...


13, Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?


Shogeazer JR


14, Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?


Är Småland utomlands?!


15, Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?


Näh du, här kommer du inte in, du är inte färdig på jorden ännu!


Dagens klädsel

image31

Blåjeans Lee Leola, randigt linne H&M, svart linne josefssons, svart yllekofta Åhléns.
Inte på bild: svart skinnväska, brun skinnjacka och världens fulaste gamla skitslitna joggingskor (pga skavsår på ena hälen)

Tre av varje

Snodde listan av Linda K bara för att jag känner mig så uttråkad...

Tre saker som skrämmer mig...

1 att något ska hända Lillaskutt och Shoegazern

2 döden, får panik när jag tänker på att folk kan dö

3 att folk ska tycka illa om mig

Tre personer som får mig att skratta...

1 Lillaskutt

2 Henrik Schyffert

3 Magnus Betnér

Tre saker jag älskar...

1 Lillaskutt

2 Shoegazern

3 Vår lya

Tre saker jag inte förstår...

1 att tiden går så fort från det att jag går från jobbet till jag ska hämta på dagis

2 varför det är så gott med onyttig mat

3 brats

Tre saker som finns på mitt skrivbord...

1 äpple

2 för många anteckningsblock

3 handkrämer, anar en viss besatthet...

Tre saker jag vill göra innan jag dör...

1 resa till något mysigt ställe med familjen och bara få vara

2 ta körkort, nu har visst övningskörningstillståndet gått ut igen...

3 skämma bort mina föräldrar

Tre saker jag kan göra...

1 sticka sköna sjalar

2 pussa på min underbara unge

3 baka rosa prinsesskakor med sylt i

Tre saker jag inte kan...

1 köra bil

2 cykla inne i stan

3 sluta tycka om Shoegazern

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på...

1 The Pocket Raindrops

2 Sahara Hotnights senaste

3 Francoise Hardy

Tre saker jag skulle vilja lära mig...

1 spela golf

2 cykla i innerstan (jag är en sån fegis)

3 ta plats

Tre favoriträtter...

1. sushi

2. Shoegazerns pastasås

3. kålpudding, helst som pappa gjorde den när han levde


Klippa eller inte klippa?

Luggen börjar bli för lång och topparna slitna. Kan inte bestämma mig om jag ska ha hellugg längre eller inte... Ska jag ha snelugg? Ska den få växa ut? Trivs jättebra med lugg men Shoegazern gillar snelugg bättre, men jag tycker det är lite jobbigt när den rasar ner i ögonen hela tiden. Hellugg hänger ju liksom bara där och är inte i vägen och enkel att fixa på morgonen är den också, bara föna torr sen är det klart! Visst, det är ju lite trist med lugg när solen kommer, vill ju inte få vit panna. Men jag kan ju sätta upp luggen med spännen eller nått när jag ska sola. Och med snelugg har jag ju samma problem!

Såg att Cecilia på Expressen har samma frisyr som jag har nu (när jag är nyklippt).


Så, vad tycker Ni? Snälla hjälp mig!!!


Homework!!!

Igår jobbade jag stenhårt hela dagen. Blev redan i sängen pushad av Shoegazern till att ta itu med mina högar. Rensade pappershögar och pärmar och slängde massvis av skräp! Lite onödigt att spara betalda räkningar sen -03 kan tyckas... Efter det tvättade jag några maskiner och plockade in i skåp och lådor. Sen bytte jag och tvättade lakan. Lillaskutt tjatade om att få baka så vi gjorde 40 rosa (karamellfärg) syltkakor till hennes födelsedag. När det var klart bakade jag 40 rågbullar, allt bröd i frysen var ju slut. Och till sist gjorde jag tomatsoppa/sås och frös in.


När klockan blev kväll var jag helt färdig! Trots det höll jag mig vaken till fem i tolv då TV4 filmen slutade. Otroligt med tanke på att jag alltid brukar ge upp när nyheterna börjar!


25th hour hette filmen som var riktigt riktigt bra. Edward Norton måste vara en av mina favvo skådisar. Så om du missade filmen så kan jag helt klart rekommendera dig att hyra den!

image30

RSS 2.0