Jag är däpt i däsan!

Orakr inte med någonting just nu! Shoegazern spelar in ny skiva och jag och Lillaskutt skulle ha tjejhelg. Istället har det blivit en vecka av vård av sjuk unge påföljt av en helg med vård av sjuk mamma... Det suger!

Snart ska jag krypa upp i soffan och försöka mig på att bota förkylningen med Häagen Dazs! Håll tummarna för att det funkar nu är ni bussiga!


Ikeas nya PS kollektionVar på IKEA igår och spanade på lite nyheter. Fastnade för den här helt underbara lampan som jag skulle vilja hänga in i Lillaskutts rum!

Den där Oprah ger mig mardrömmar!

Eftersom jag just nu är hemma med sjuk unge så har jag den störa förmånen att få titta på alla bra (?!) tv-program som går på dagtid.
Igår fastnade jag för ett avsnitt av Oprah som handlade om USA's mest hatade mamma (enligt henne själv). Det var hon som var så stressad att hon glömde bort att lämna tvååringen på dagis och istället lät flickan sitta kvar i en smällhet bil hela arbetsdagen. Det är en helt fruktansvärd historia och barnet klarade sig alltså inte... Jag satt så klart och storbölade framför tvn och kände mig rätt tagen efteråt.

Imorse vaknade jag av ett gnagande dåligt samvete och mindes plötsligt vad jag drömt om i natt... Jag drömde alltså att jag hade massor att göra och inte kunde hitta Lillaskutt, men fortsatte ändå med mitt eget i lugn och ro. Morgonen efter tänkte jag att jag nog borde höra av mig till polisen och allt det där...

Behöver jag tillägga att jag är en mamma med extremt dåligt samvete idag?! Rackarns Oprah!


Vård av rastlöst barn!Den här lilla fröken är genomförkyld och fick inte gå på dagis idag så hon har spenderat större delen av dagen liggandes i vår säng och tittat på film. Nu är hon så less på det att jag tror hon kryper ur sig själv snart....Jag har kokat te, gjort glass, fixat omelett och försökt hitta på skojiga saker man kan göra när man ligger eller sitter still. När hon blir frisk blir väl jag sjuk...

En lista var det länge sen jag skrev

Den här hittade jag hos lovely Delaney Diary.

Tre saker som jag alltid har i kylen:
1. Turkisk yoghurt
2. Lättmjölk
3. Smör
Tre saker jag alltid har i frysen:
1. Bär av olika slag
2. Kyckling
3. Diverse frysta grönsaker
Tre saker jag alltid har i skafferiet:
1. Kaffe
2. Mjöl
3. Bönor
Tre kryddor jag alltid har hemma:
1. Paprikapulver
2. Svartpeppar
3. Spiskummin
Tre livsmedel jag använder varje dag:
1. Kaffe
2. Te
3. Grönsaker
Mina tre favoritgrejer i köket:
1. Min underbara stekgryta
2. Slickepottskedar
3. Melittafiltershållaren
Tre saker som inte får komma in i mitt kök:
1. Kalvsylta
2. Surströmming
3. Inälver

Det är en tjej som badar och sen ser man lökarna...

Lillaskutt pratade om en låt/video hon gillar. Det tog ett tag innan jag förstod vad hon menade... Trodde att Shoegazern hade fällt nån dum kommentar igen...

Where's me jumper?

Helgens soundtrack får bli den här godingen! Vi satt och tittade på gamla videos inspelade på VHS halva natten och den här fastnar ju onekligen...

Kungen och jag...

... är i Högfjället i Sälen idag!

Vi såg SVT bilar och undrde vad som pågick... tydligen är knugen här precis som vi!

Vi har idag varit i Hundfjället och åkt skidor. Lillaskutt har åkt för första gången och det gick sååååå bra. Jag är så himla stolt över hur tuff hon har varit. Vi tog sittliften upp till toppen och där blåste och snöade det så mycket så att vi tog fel backe ner första åket. Och hon bara kämpade på... Min stora duktiga tjej!

Nu ska vi basta, hinka bärs och sen slagga!

Packad och klar?

Vi ska till Sälen imorgon och jag började packa alldeles nyss. Avskyr verkligen att packa, förr tyckte jag att det var kul. Att lägga fram högar och plocka bort och lägga till ända tills jag fick den perfekta kombon. Nu slänger jag mest ner grejer jag gillar och känner mig bekväm i. Vilket blir rätt trist men vem bryr sig uppe i fjällen.... Vi kommer väl mest vara i backen och sen hemma i stugan på kvällarna. Går nog ut och äter några kvällar så lite fint får man väl plocka ner. Min stickade Odd Molly blir perfekt för det!

Packlista än så länge:

Underställ x 2
Mellanlager
Skidstrumpor
Underkläder
En bunt leggings
Några stora stickade koftor/tröjor
Linnen
Tofflor
Flanell pyjamas
Mössa
Vantar
Skidkläder

Vad mer behöver man?! Tur att man inte är modebloggare....

Tulpaner och nålar!

Har varit hos sjukgymnasten och både blivit knådad och fått akupunktur i ömma muskler. Sitter nu på jobbet och känner mig helt mörbultad! Men det är ju ändå skönt och hon är så duktig, idag lyckades hon få bort min huvudvärk för en stund i alla fall.
Ska tillbaks på efter skidresan och det kan nog vara bra. Vi skämtade om att hon kanske får behandla min träningsvärk då...

Blev lite glad när jag sprang till bussen och blev stoppad av en tjej som gav mig en bukett tulpaner. Det är tydligen tulpanensdag idag... Så nu har jag prytt mitt nya kontor med vackra blomster!2008 i bilder - året då jag inte bloggade så mycket!


Vi skålade in det nya året uppe på Skinnarviksberget!Shoegazern och jag åkte skidor i SälenVi åt semlorShoegazern speladeLillaskutt lärde sig cyklaDet blev påskOch vårPrinsessan fyller femSommar på landetLondon Baby!Primark rularVi firade Sverige!HultsfredsfestivalenLudde från gymnasiet spelade med sitt Dreamboy och Annika NorlingJag och svägerskan - attans så snygg man kan vara halv två på nattenGotlandKräftskiva med jobbetDet blev höst och vi vandrade i fjällenJag fyllde 30 och var helt skräckslagenBrett Anderson spelade på China - Frida och jag var i sjunde himlen!Supergrass spelade på Debaser - Gaz är fortfarande en hottie!Shoegazern gästade Dick Diamond

Och det var mitt bokslut för 2008!

RSS 2.0